Aluminium inglasningssystem

Vi producerar kvalitetssystem av aluminium och olika typer av härdat och laminerat glas. Vårt fokus ligger främst i att kunna leverera olika typer av balkonginglasningar och inglasningssystem för terrasser som ökar fasadens estetiska utseende.

På senare år har balkonginglasning blivit allt mer populärt och nuvarande trenden visar fortfarande på en tydlig uppgång. Själva balkonginglasningen är inte bara ett estetiskt och visuellt tilltalande aspekt när det gäller din bostad, utan man ska också ta i beaktning att det skyddar mot skadliga väderförhållanden som regn, snö, vind etc. Det erbjuder även ett ganska billigt insynsskydd, särskilt om din balkong ligger i ett utsatt läge för grannarnas oönskade blickar. Andra positiva aspekter med balkonginglasning är det faktum att själva glaset förhindrar värmeförluster vilket kommer indirekt att sänka dina kostnader för uppvärmning. Dessutom är det idealt för någon som gillar att plantera blommor eller mindre växter.

Glasräcken är på toppen av modet när det kommer till exteriören. De förändrar utseendet av byggnadskonstruktionen, vilket inte bara ökar elegansen av objektet utan även bidrar till en mer stilren och inbjudande utseende. Implementering av olika typer av glasräcken i själva konstruktionen has blivit mer av en regel än undantag vilket även bidragit till det faktum att arkitekterna sällan missar möjligheten att planera och bygga in dessa. Satin, spegel och transparent glas ökar också i popularitet som valet av material, både inomhus och utomhus, samt har blivit av ett inofficiellt materialval som används vid konstruktionen av glas räcken

BALKONG OCH TERRASS INGLASNING

Eleganta och moderna balkonger men även terrasser passar perfekt i dagens moderna arkitekturtrender.

Inglasning av Balkong

Balkonginglasning blir allt mer populärt i dagens ombyggnads- och nybyggnadskonstruktioner. Själva inglasningens uppgift är just att skydda din konstruktion mot skadliga väderförhållanden och oönskad insyn. Balkonginglasningssystem förhindrar även värmeförluster till olika grad beroende på konstruktionens storlek, ålder, skick etc.
Read more

Inglasning av Terrass

Terrassinglasning har inte bara som uppgift att demonstrera ett visuellt tilltalande design samt modern yttre utseende, utan också för att skydda dig från olika typer av miljöfaktorer. Du kommer inte bara att kunna skydda dig och dina närstående mot väderfenomen som regn, snö och vind, men också från de olika arter av insekter som tenderar att hitta en väg in i bostaden. Genom att glasa in din terrass så kommer du att ha möjligheten att skapa en ljus och luftig miljö där du trivas att vara och njuta av tillvaron med ett glas av din favorit vin.
Read more

GLAS SYSTEM

Många som tänker på glas, har oftast en uppfattning om att själva materialet är något bräckligt som lätt går sönder och kräver försiktig hantering. Faktum är att detta är långt ifrån sanningen eftersom dagens härdade glas tål det mesta som kommer i dess väg. Viktigt att understryka är att härdat glas används idag i ganska stor utsträckning i själva exteriören av en byggnad och inte endast i själva interiören som fallet var tidigare.

Glas räcken

Transparenta och tyngdlösa glasräcken med minimal framtoning lämpar sig för en mängd olika interiörer, bidrar till att skapa en effekt av öppenhet samt ökar tillgänglighetsutrymmet.

Trots sitt traditionella kännetecken som ett bräckligt och ömtåligt material så används glas idag för många olika ändamål i byggindustrin. Några av dessa användningsområden är just glasräcken, som idag tillverkas i härdat glas och har en otrolig motståndskraft. Vidare så påverkar inte glasmaterialet miljön på ett negativt sätt och bidrar även till att framhäva konstruktionen som något modernt och snyggt.

Read more

Skräddarsydda skiljeväggar av glas

Tidigare så fungerade väggen som något man byggde in för att avskilja olika utrymmen utan några andra funktioner. Idag så är väggen ofta en snygg detalj i själva konstruktionen som bidrar med luft, ljus och ett mer attraktivt utseende. Själva glaset har en tjocklek på ca 1 cm, och en kraftig hållbarhet som tål en del påfrestningar.

Glasväggar kan vara en riktig välsignelse för ägare av små objekt då dessa tenderar inte bara att inge ett vackert och funktionellt utseende, men även är förhållandevis billiga i jämförelse med traditionella väggar. Genom att installera en glasvägg så kan du snabbt och enkelt dela in din bostadsyta och skapa ett helt nytt utrymme med möjlighet att omvandla det till något modernt, vackert och imponerande.

Read more

Halvtak av Glas

Glastak av härdat glas kommer att göra entrén till ditt objekt mer attraktiv och modern. I termer av installation, så har glastak en högre nivå av säkerhet än de andra traditionella materialval som metall och plast. Dessa typer av glastak är ofta tillverkade av härdat glas, tål hög belastning och bidrar till att göra den yttre delen av byggnaden särskilt elegant.
Read more

GLASFASADER

Våra fasadsystem används som frontfasad för en rad olika typer av byggnader som banker, hotell och kontorsbyggnader. De används även som rumsavdelare och takstrukturer som skapar en ljus och behaglig atmosfär. Produkterna är utmärkta redskap för att skapa modern arkitektur och för att implementera en designers visioner. ALUPROF’s fasadlösningar inkluderar en rad olika produkter med olika design och funktioner, men även en del skräddarsydda lösningar.
Read more