Balkonginglasning från Lümico

Vi erbjuder balkong- och inglasningssystem som ökar fasadens estetik, skyddar mot skadliga väderförhållanden och håller grannarnas oönskade blickar borta. Balkonginglasningssystemen tillverkas av aluminium och glas, och vi erbjuder både inramade och ramlösa system till din balkong eller terass.

Balkong- eller Terassinglasning från Lümico

Balkonginglasning från Lümico håller hög kvalitet och tillverkas i flera olika typer av glas, till emexpel härdat och laminerat. Vad sägs till exempel om satin-, spegel- eller transparant glas som efterbehandlingsmaterial? Det kan verka oansenligt, men ger ett mycket bra skydd för maximal säkerhet. Allt fler kunder upptäcker att det finns många olika fördelar med Balkong- eller Terassinglasning från Lümico. Därför blir de också allt mer populära från år till år. De är inte bara utmärkta eftersom de hindrar värmeförluster. Balkonginglasning från Lümico är också den perfekta lösningen för den som vill kunna ha planterade blommor på balkongen - året runt. Just nu är glasräcken högsta mode ifråga om exteriöra trender. De ändrar byggnadens utseende och ger den helt ny elegans, stil och finess. Glaskonstruktioner får byggnaden att kännas lätt och luftig, oavsett om man står inne och tittar ut, eller ser den utifrån. Tack vare alla fördelar med glasräcken, är det just nu få arkitekter som missar möjligheten att installera dem, både inomhus och utomhus.

Aluminium Glidande och vikande Balkong Glas System

  • Glas specifikation: Fyra sidor polerad härdat eller laminerat.
  • Glas tjocklek:  6 – 8 – 10 mm
  • Max. Panelbredd: 800*2500 mm
  • Bärsystem: Topp + Botten (4 + 4) Vagn

LÜMICO TIARA BALCONY GLAZING SYSTEM ÄR BERÄTTIGT FÖR VIND UPPSTÄLLD PÅ 176 KM / H

Tested and proven

ALLA VÅRA TIARA SYSTEM ÄR UNDER GÄLDENÄR FÖR 30 ÅR ANTI CORROSION OCH 2 ÅR FÖR TILLBEHÖR

Dold vattenavlopp

På toppen av järnvägsprofilen finns en kondensationskanal för vattenbildning som möjliggör effektiv avlopp av regnvatten och ger ett kosmetiskt utseende till systemet. Regndroppar får inte komma inn med handledning.

Ostoppbar rörelse

Tiara använder 8 specialdesignade och täckta rullar 4 överst och 4 på botten för varje panel. Detta gör systemet ostoppbart. Alla paneler öppnas och stängs i komfort med minimal friktion och ljud.

Inte falla och tappa paneler

LÜMICO forsknings- och utvecklingsingenjörer utvecklade en ny låsningsmekanism. Systemet kallas “ABL – Auto Brake Lock” och fungerar när paneler kommer till parkeringsplatsen, när de låses automatiskt. Det är också lätt att öppna panelerna utan att systemet är låst.

Antikorrosionsgaranti

På samma sätt som i andra LÜMICO-produkter, i Tiara, har alla rullar och tillbehör också rätt till korrosion.

Lätt att hantera och ta hand om

Lümicos ramfria glassystems huvudfunktioner är hållbarhet och användarvänlighet. Glasögonen glider lätt längs profilen efter varandra, den yttre glaspanelen öppnas genom att vrida den på sin vertikala axel 90 grader inåt. Det öppnar sig som en bok med sidorna mot väggen, vilket gör att det är minimalt utrymme och gör balkongen mer öppen i sin helhet. Tvättning är enkelt och säkert eftersom glaset öppnas inifrån.

Utseende

Vackert utseende och en utsikt utan kanter. Eftersom det inte finns några vertikala profiler och systemet kan öppnas helt, garanteras en vacker utsikt

Olika former och storlekar

Det ramfria glasalarmsystemet kan hantera alla olika former och storlekar av balkonger. Glasögonen glider utan problem med någon vägg, oavsett vinkel, så begränsningarna kommer att vara arkitektur eller användning. Frånvaron av vertikala profiler på ramlösa systemet förändrar inte fasadens byggnad.

Säkerhet

Slitstarka aluminiumprofiler och härdade glaspaneler ger bättre skydd mot inbrott, tillgång till balkongen från utsidan och mot elementen. Glasskålen är omöjlig att öppna från utsidan. Det och öppna ett glas balkong är barnsäker, vilket gör balkongen en säker och rolig plats för barnen att leka.

Sinnesro

Det ramlösa glasbalksystemet reducerar ljudet från gatan. Ett övervakat test har visat att vår glas balkong minskar bullernivån med upp till 50% från fordon, byggarbetsplatser, flygplan och andra stadsmiljöer

Hur rengör man panelerna?

Alla paneler i systemet kan öppnas inuti, så det är mycket enkelt att rengöra panelens insida och utsida. Vertikala profiler är aluminium som hjälper rammen att vara korrekt konfiguration och funktion direkt efter långvarig användning. För att underlätta rengöringsproblemet är profilerna utformade jämnt, inte vågigt.

Är balkongglasning säkert för mitt lilla barn?

På varje gångjärnspanel har vi LÜMICO barnlås. Medan systemet är låst betyder det att du är skyddad.

Lämplig för balkonger och vinterträdgårdar?

Den är lämplig för alla typer av balkonger (rak, krökt och vinklad). Den kan användas för HO-RE-CA-platser. Det är också utformat för att fungera förenligt med vinter- och markiseringssystem (pergola).

Hur det fungerar?

Hyllorna upp och ner är en viktig punkt i konstruktionen. De är fästa bra till taket och listan (den lilla väggen längs kanten på en balkong). En enda monteringskonsol stoppas av en aluminiumprofil, som limes på glaspanelen med ett polyuretanbaserat lim och sedan poppas (icke frätande). Det finns två strumpor i botten och två på toppen av profilen. Vi använder 6, 8 eller 10 mm härdat glas med runda kanter beroende på kraven. Mellan partikonsolen finns det ett tätningsmedel för att skydda mot väder. Den optimala bredden på en konsol är 500-700 mm. Armaturerna är tillverkade av rostfritt stål och PVC-tillbehör från en elastisk blandning av frostbeständig nylon och silikon.

WIND LOCK

A necessary detail for all balconies on high floors of the building. The stainless steel lock with the perfect “wind lock” mechanism is another LÜMICO know-how that integrates all the wide panels into a balcony glazing system.

Skicka förfrågan


JaIngen