Glasfasader

Våra fasadsystem används som frontfasad för en rad av olika byggnader, t.ex. banker, hotell, kontorsbyggnader och gym. De används även som rumsavdelare och takstrukturer som skapar en ljus och behaglig atmosfär. Produkterna är utmärkta redskap för att skapa modern arkitektur och för att implementera en designers visioner. Den mest populära av dessa produkter är mullion-transom systemen. ALUPROF’s fasadlösningar inkluderar även en rad av olika produkter med olika design och funktion, även en del individuella lösningar.

MB-TT50 mullion och transom-fasaden är företagets spjutspets vad gäller design och teknik. Produkten tillför en helt ny syn på konstruktionen av profiler och accessoarer för stram och termisk isolation. Vi har även utvecklat installationstekniken för samtliga av våra fasadsystem. Detta tillåter oss att erbjuda en produkt som presterar i det absolut toppskiktet vad gäller fasadsystem av aluminium. Dessa passar bäst på byggnader som strävar efter att vara energisnåla och passiva.

En av våra stoltheter är mullion-transomväggen MB MB-SR50N. Den har varianter med förstärkt isolation, MB-SR50N HI och MB-SR50N HI+, samt varianter med olika utseende, t.ex vertikala eller horisontella linjer.

Utöver våra vanliga fasadsystem så erbjuder vi även EXTRABOND, ett fasadsystem vars yttre skikt består av fasadklädsel. Detta är ett ventilerande fasadsystem som inte bara är visuellt tilltalande, utan även utmärkt vad gäller isolation av strukturen. En separat grupp av fasadsystem är segmentbaserade väggar, såsom MB-SE75 och enskilda lösningar, som är designade för att kunna anpassas med en byggnads designers. Dessa system är anpassade för att projektspecifika behov för utseende och utförande.

ICKE TRADITIONELL SYN PÅ ARKITEKTONISKA FORMER

OBEGRÄNSADE MÖJLIGHETER

LÜMICO fasader system gör det möjligt att skapa en helt glasad fasad. Vi uppfyller även de mest ovanliga former av ljus skyddande murar, mångsidiga tak, takfönster och andra rumsliga konstruktioner. Olika typer av glas med skyddsglasögon av alla tillgängliga typer.

ÖVERENSSTÄMMELSE MED KRAVEN

Vi kommer att välja rätt fasad och takfönster system i enlighet med individuella behov byggare och designers. Den tekniska avdelningen kommer att ge lämpligt tekniskt bistånd, från konstruktionsstadiet , beräkningen av statik, till att välja form och färg, och genomförandet av projektet. Våra produkter uppfyller stränga europeiska normer.

LJUS COMFORT

LÜMICO Fasader system gör det möjligt att använda den maximala ljus potential. LÜMICO fasader och takfönster har den bästa tätningsprestanda, ljud och värmeisolering samt hög hållfasthetsegenskaper som gör att du kan säkra glasade monumentala strukturer.

BRANDSÄKERHET

Vi erbjuder produkter som uppfyller alla krav i byggregler inom området brandsäkerhet. För att uppfylla dessa villkor, använder vi profiler med lämplig brandsäkra och obrännbart innehåll. Vi tillhandahåller fasader och takfönster i brandtekniska klasser, vilket begränsar flödet av temperatur och eld för respektive 15, 30 och 60 minuter.

TRÄ DEKOR (LAMINAT)

Group I – Imitation wood

Golden Oak – renolit 2178001

Nut – renolit 2178001

Swamp Oak – renolit 3167004

Mahogany – renolit 2178001

Group II – Imitation wood

Oregon – renolit 1192001

Douglas Fir – renolit 3069037

Winchester XA – renolit 49240

Natural Nut – renolit 4252041

Mountain Pine – renolit 3069041

Light Oak – renolit 3118076

Cherry – renolit 4252043

Walnut – renolit 4252042

Macore – renolit 3162002

Siena PR Rosso – renolit 49233

Siena PN Noce – renolit 49237

Dark Oak – renolit 2178001

Chocolate Brown – renolit 887505

Anthracite – renolit 701605

Navy Blue – renolit 515005

Green – renolit 612505

Cream – renolit 137905

Grey – renolit 715505

ACRYLFÄRG

Standard colours

RAL 7015

RAL 7016

RAL 7040

RAL 8014

ACRYLCOLOR dark brown

ACRYLCOLOR silver, similar to RAL 9007

ACRYLCOLOR silver, similar to RAL 9006

Extra colours for the S 9000 series

RAL 3011

RAL 6009

RAL 7039

RAL DB703

RAL 9010 – white
SpecificationDetails
Air infiltrasjon:klasse AE 1200 EN 12152
Regnvann tetthet:klasse RE1500 EN 12154
Motstand mot vindlast:2.4 kN/m2 EN 13116: 2002
Motstandsdyktighet:class I5/E5 PN-EN 14019

ALUMINIUM FÖRDELAR

 • Säkerhet
  Aluminium är en av de mest hållbara material, som har en hög slagprestanda, inbrott och brandsäkerhet, samt skott.
 • Design
  Fullständig valfrihet av färger, stilar, former, storlekar, typer av öppningar, tillbehör – gör att du kan genomföra de stilistiska idéer i insidan och utsidan av huset.
 • Bekvämlighet
  Komfort – är grunden för “mysiga” hus. Aluminiumsystem erbjuder komfort i huset av sin funktionalitet och användarvänlighet som uppnås: en mängd olika typer av öppningar, självreglerande ventilationssystem , energieffektivitet och enkelt underhåll.
 • Pris och kvalitet
  Vi använde systemet för att uppfylla de högsta tekniska krav och normer.
 • Ekologi
  Aluminium – slitstarkt material med “gröna” miljödelen , som kan återanvändas om och om igen.
 • Energieffektivitet
  Aluminiumsystem ger dig möjlighet att ge en varm och behaglig temperatur i huset och fortfarande har mycket hög energieffektivitet.

FASADSYSTEM: POST-AKTERSPEGELN VÄGG MB-SR50N HI

Strukturen som presenteras här är en version av MB-SR50N med förbättrad värmeisolering.

Systemet är utformat för att bygga och utförande av platta, lätta utfackningsväggar av tillfälligt eller fyllnings typ, tak, takfönster och andra strukturer. Formerna hos profilerna möjliggöra val från Mullion och akterspegeln profiler som spola med varandra på den inre ytan av fasaden.

MB-SR50N HI-systemet har grundläggande egenskaper och möjligheter som grundkonstruktion MB-SR50N. Värmeisolering zonen förtjänar ett särskilt omnämnande, dock. Här har särskilda tvåkomponents isolatorer tillämpats. De bygger på en HPVC isolator (eller en uppsättning av isolatorer av lämplig bredd), identisk med den som används i standard MB-SR50 systemet, vilket gör det möjligt att köra skruvar med hög noggrannhet under installationsprocessen på byggplatsen. På båda sidoytorna av isolatorn ytterligare element tillverkade av flexibelt material är fästa (limmade på), som ökar värmeisoleringsprestanda och begränsar luftflödet i utrymmet som separerar de fyllnadsmaterial av fasaden. Isolatorn byggt på detta sätt möjliggör att upprätthålla bekvämlighet och noggrannhet av montering av en traditionell fasad, garanterar samtidigt som mycket goda värmeisolerande parametrar uppnås – värmeöverföringskoefficienten, beroende på de tillämpade profiler och tillbehör sträcker sig mellan 0,94 till 1,94 W / m2K. Likaså i grundutförande av fasaden, tillåter strukturen för installation av olika typer av fyllningar, inklusive glasering av stora dimensioner och två kammare isolerglasningar enheter. När det gäller aktiva beståndsdelar, är MB-70HI dörrar och fönster som presenterar förbättrad värmeisolering rekommenderas särskilt för fasader av HI-serien.

MB-SR50N HI systemet utsattes för noggranna tester som utförs av Building Research and Testing Institute IFT Rosenheim och uppnått mycket höga tekniska parametrar.

När det gäller försäkran om överensstämmelse för vertikala fasader baserade på MB-SR50N HI-system, en harmoniserad europeisk standard PN-EN 13830 “Curtain Walling. Produkt Standard “har använts som referensdokument.

 • Air infiltration: klass AE 1200, EN 12152
 • Regnvatten täthet: klass RE1500, EN 12154
 • Motstånd mot vindlast : 2,4 kN / m2, EN 13116: 2002
 • Slagtålighet : Klass I5 / E5, PN-EN 14019

VÅRA SENASTE AVSLUTADE PROJEKT

Glasfasader blir bara vanligare och vanligare i dagens samhälle, det är inte längre bara gigantiska kontorsbyggnader som väljer den moderna glasfasaden som front för dess exteriör. Glasfasader existerar numera överallt, t.ex. hos kontorsbyggnader, gym, hotell och lägenheter. Under den senaste tiden har stora förbättringar skett, och LÜMICO är i fronten vad gäller både förbättringar och modern design. LÜMICO’s glasfasader har ett brett kundregister över hela världen, där kunder har sina egna krav och specifikationer. Vissa vill bara ha den moderna arkitekturen som glasfasader medför, medan andra är ute efter den förbättrade energieffektiviteten det medför. Eftersom att denna typ av fasad släpper in en stor mängd ljus, kan el-kostnaden komma att reduceras. Det spelar i princip ingen roll vilket väder de utsätts för, glaset är utformat för att utstå stor mängd yttre påverkan, och glas rostar inte, till skillnad från de flesta traditionella materialen. En glasfasad är numera både modernt, energieffektivt och uthålligt. Välj rätt, välj en glasfasad.

Skicka förfrågan

Namn

Telefonnummer

E-post

Leveransstad

Ditt meddelande, dimensioner, kvantitet