MB-60

Class 41
Air tightness window
Class E900
Watertightness
C5
EN 12211:2001; EN 12210:2001
Wind tightness
Class 3
Impact resistance

MB-60 är ett modernt aluminiumsystem som är avsett för realisationer av arkitektoniska exteriöra byggnadselement som kräver termisk och akustisk isolering, såsom: olika typer av fönster, dörrar, kassetter, bildskärmar eller rumsstrukturer.

Systemprofilerna har en trekammarstruktur. Fönstersektionsdjupens strukturdjup är lika med 60 mm (ramar) och 69 mm (lådor) och för dörrar 60 respektive 60 mm. Sådana specifika djup av hölje och ramsektioner ger effekten av en större yta sett från utsidan efter att man stängt för - i fallet med fönstret och den motstående effekten mot ytorna på höljet och ramarna - vid dörrar. Formen på profilerna möjliggör slimmade och resistenta fönster- och dörrkonstruktioner.

Det finns möjlighet att böja profiler, till exempel ramar, bågar och snörningar som gör det möjligt att uppnå olika typer av valv- och båg strukturer.

MB-60-systemet kännetecknas av ett lågt värde när det kommer till den totala värmeöverförings koefficienten U, tack vare appliceringen av termiska raster och packningar. Systemprofilerna uppfyller de termiska kraven för materialgruppen 2.1 för fönster och 2.2 för dörrar enligt DIN 4108. I systemen finns profilerade "omega" -formade termiska raster på bredden som är lika med 24 mm (fönster) och 14 mm (dörrar) gjorda av polyamid förstärkt med glasfiber. Formen av rasterna ökar profilens styvhet i jämförelse med platta raster och underlättar också därneringen, vilket säkerställer lämplig värmeisolering vid alla atmosfäriska förhållanden samtidigt. Tvärsnittet från HPVC och EPDM-tätningarna garanterar god värmeisolering av dörrbladen samt luft- och vattentäthet.

Det karaktäristiska kännetecknet för detta system är dess nära relation till fönstret / dörren MB-45, MB-59S och MB-70-systemen. Anpassning av en sådan konstruktiv design möjliggjorde att man uppnådde och tillämpade många kompatibla element i dessa system, t.ex. gemensamma glaspärlor, hörnfogar, tätningsremsor, glasrutor och stängningspackningar, vanliga hårdvaror, stängningsanordningar, gångjärn och många identiska tekniska processer, såsom fastsättning av anslutningselement av snörningar och tvärstänger, limning av hörnskarv, skärning av olika urtag etc. En av effekterna av denna standardisering är att både externt och internt utseende av produkterna som fönster, dörrar etc. som produceras med olika exteriör och interiörbyggnadssystem är nästan identiska. MB-60-systemet fungerar som en bas för lösningar med förbättrad värmeisolering: MB-60HI, MB-60US HI, MB-60E HI, MB-60EF HI.

DOWNLOADABLE

Brochure MB-60

Skicka förfrågan

Namn

Telefonnummer

E-post

Leveransstad

Ditt meddelande, dimensioner, kvantitet