VÄLJ RÄTT LÖSNING FÖR DINA BEHOV

Våra aluminiumklädda träfönster ger dig det bästa från två världar med träets naturliga fördelar och aluminiumets styrka. Vilken av våra lösningar som passar bäst för dig beror på vad du är ute efter när det gäller profiltjocklek, värme- och ljudisolering och mycket annat.

Tack vare våra avancerade tillverkningsprocesser kan vi anpassa ditt nya fönster utefter dina exakta önskemål och på så vis får du ett fönster som inte bara möter utan även överträffar dina förväntningar. Välj mellan högkvalitativa träsorter så som tall, mahogny och ek.

Trä – aluminium 78 mm

Trevindue tillverkad av 3-lags trä. För finsmakare av klassiska och naturliga material. Denna konstruktion med aluminiumskåpa finns i variationer med en profiltjocklek på 78 mm. Ofta installerat 3-kammarsglas för effektivare värme- och ljudisolering.

Read more

Trä – aluminium 68 mm

Huvudskillnaden är aluminiumskyddet, som utför funktionen för att skydda fönstret – nästan som träbark. Vi gör fönster från noggrant utvalda och laminerade limmade trä av tall, mahogny (Meranti) eller ek.

Fönster behandlas enligt strikta europeiska standarder, vilket garanterar en obestridlig produktkvalitet. Ett brett spektrum av färger, mönster och avancerad produktionsteknik gör det möjligt för oss att anpassa driftsparametrarna och fönsterets slutliga utseende till kraven hos varje klient.

Read more

TRÄPROFILS TEKNOLOGI

Lumico fönster och dörrar är producerade av de bästa typer av furu, ek, och exotisk meranti mahogany.

Produktionsprocessen av träprofiler kräver extremt försiktig torking av träet. På Lumico har vi automatiserat den här processen helt och hållet, och kan därmed garantera perfekta resultat.

Användningen av laminerade delar, istället för den hårdträ som tidigare användes, eliminerar problemet med förstörda bitar. En trippel-laminerad del med parallel struktur ger mycket bättre tekniska fördelar än hårdträ av samma form.

Träprofil är konstant utsatta för effekten av atmosfären, som t.ex. fukt och vind, och det betyder att hållbarhet är av största vikt. Våra fönster är tillverkade mer hållbara genom en process av impregnering och en ytlig hinna av lack som består av grundhinna, bashinna, mellanlager och klarlack. För att möta de krav som finns på marknaden så har vi installerat en toppmodern tork och lackeringsverkstad i Europa.

FÖNSTER

Träfönster är mer än bara ram och löv. Dom är ett budskap om din livsstil!

Även om träfönster alltid har varit populära, så har dess popularitet ökat dramatiskt de senaste åren. Det är tack vare det ekologiska tänket, en hälsosam livsstil, och att ha önskan om att vara omgiven av naturliga produkter av den högsta kvalitén.

Dom som tycker om träfönster tycker även om den klassiska stilen, och är även människor som söker ut produkter och lösningar med grund i de bästa polska traditionerna. Lumico kan möta alla kunders förväntningar!

De träfönster som produceras idag är såklart långt från likadans de som producerades för länge sedan, men har behållit samma känsla och eleganta stil, och drar fortfarande blickarna till sig.

Dom är oftast producerade av högkvalitativ furuträ. Andra populära val är ek, och till och med exotiska val som meranti. Våra standard-ramar är producerade av trippel-laminat, och de är torkat på rätt sätt och får därför perfekt statistik. Andra viktiga delar är impregnering, färg och lack.

Normalt sätt så har träfönster en 68mm profil, men vi har tagit det ett steg längre och erbjuder 78mm, 88mm, och t.o.m 92 mm profiler.

De sista tre passar perfekt för kunder som inte accepterar kompromisser, och uppskattar ett fönster som möter kraven av ett passivt, energieffektivt hus. Lumico är del av en elit grupp polska tillverkare av fönster och dörrar, och erbjuder högkvalitativa produkter som är populära i hela Europa.

KARAKTÄRSDRAG

  • 1 Kompatibel med trippel-inglasning, och ger utmärkt termisk och akustisk isolering.
  • 2 Tre packningar formar två luftkammare, vilket ger mer isolering I rummet. Dom ger samtidigt möjlighet till långsam utbytelse av uppvärmd luft.
  • 3 Termiska yttersitsar skyddar ramarna från effekterna av atmosfärisk fukt. Dom släpper ut vatten till utsidan av ramen, och skyddar konstruktionen från overdriven fukt.
  • 4 Komposit-konstruktion gjort av trippel-laminerad trä

Tall

MERANTI

Tall

MERANTI

Färger är endast avsedda för referensändamål, eftersom den faktiska färgen kan variera beroende på träslaget.

HANDTAG

Vi rekommenderar handtag för våra fönster i flera färger utrustad med en lyftmishandlingsenhet som standard.Yttre värmeförseglingar

Termiska yttertätningar i träfönster skyddar ramar mot de negativa effekterna av vädret. De släpper ut avloppsvatten till utsidan av ramen, vilket skyddar konstruktionen mot överdriven fuktighet

Manufacturing process