Fönster av trä och aluminium från Lümico

Trä och aluminium är två fantastiska material, såväl när det gäller funktion som utseende. Våra fönster som är tillverkade i en kombination av dessa två material kombinerar det bästa från dessa två världar och du får därmed ett fönster som är vackert att se på samtidigt som det ger dig bästa möjliga tekniska prestanda.

Träet i fönstren bidrar med ett naturmaterial som är miljövänligt och som samtidigt skapar en varm och härlig atmosfär i ditt hem. Aluminiumet i konstruktionen gör att fönsterna är anpassningsbara och slitstarka, vilket innebär att de kommer hålla i många år framöver.

VÄLJ RÄTT LÖSNING FÖR DINA BEHOV

Våra aluminiumklädda träfönster ger dig det bästa från två världar med träets naturliga fördelar och aluminiumets styrka. Vilken av våra lösningar som passar bäst för dig beror på vad du är ute efter när det gäller profiltjocklek, värme- och ljudisolering och mycket annat.

Tack vare våra avancerade tillverkningsprocesser kan vi anpassa ditt nya fönster utefter dina exakta önskemål och på så vis får du ett fönster som inte bara möter utan även överträffar dina förväntningar. Välj mellan högkvalitativa träsorter så som tall, mahogny och ek.

Trä – aluminium 78 mm

Trevindue tillverkad av 3-lags trä. För finsmakare av klassiska och naturliga material. Denna konstruktion med aluminiumskåpa finns i variationer med en profiltjocklek på 78 mm. Ofta installerat 3-kammarsglas för effektivare värme- och ljudisolering.

Read more

Trä – aluminium 68 mm

Huvudskillnaden är aluminiumskyddet, som utför funktionen för att skydda fönstret – nästan som träbark. Vi gör fönster från noggrant utvalda och laminerade limmade trä av tall, mahogny (Meranti) eller ek.

Fönster behandlas enligt strikta europeiska standarder, vilket garanterar en obestridlig produktkvalitet. Ett brett spektrum av färger, mönster och avancerad produktionsteknik gör det möjligt för oss att anpassa driftsparametrarna och fönsterets slutliga utseende till kraven hos varje klient.

Read more

Manufacturing process