SYSTEM IV92

Profile IV92 Euroline

Detta är ett alternativ till det klassiska systemet EUROLINE IV 78 och 88, bredd 92 mm, idealt energisparande.

Profile IV92 Euroline Soft

Systemet har en elegant design, estetiskt rundad profil som är strömlinjeformad.

Profile IV92 Euroline Belgia

Det varmaste alternativet är IV 78 och 88 EUROLINE 92 mm bred. Systemet är designat för de Franska, Belgiska och Holländska marknaderna.

Profile IV92 Euroline Retro

Det bredaste och varmaste av RETRO systemen. IV 92 EUROLINE RETRO passar in i arkitekturen hos moderna bostäder, likaväl som i historiska hus.

Read more

SYSTEM IV88

Profile IV88 Euroline

Det 88 mm tjocka systemet är en produkt som riktas mot en grupp krävande kunder.

Profile IV88 Euroline Soft

Detta är ett alternativ till det klassiska systemet IV 88 EUROLINE, som berikats med ytterligare visuella kvaliteter.

Profile IV88 Euroline Belgia

Alternativ IV 78 EUROLINE med en bredd på 88 mm. Systemet är designat för de Franska, Belgiska och Holländska marknaderna.

Profile IV88 Euroline Retro

Detta system är designat för de som uppskattar skönhet och ett sofistikerat utseende.

Read more

SYSTEM IV78

Profile IV78 Euroline

Detta är det bästa valet för de som värdesätter nobiliteten och naturligheten i materialen allra högst.

Profile IV78 Euroline Soft

Profile IV 78 EUROLINE SOFT är en lösning som rekommenderas av traditionalister.

Det karakteriseras av en mjuk linje, understruken med kanter med en radie på 6 mm.

Profile IV78 Euroline Belgia

Tack vare dess speciella och unika kvaliteter, är systemet extremt populärt i Frankrike, Belgien och Nederländerna.

Profile IV78 Euroline Retro

Systemet är designat för de som älskar klassisk skönhet. Det passar perfekt in i arkitekturen hos moderna bostäder, likaväl som i historiska hus.

Read more

Profil IV68

Profil IV68 Standart

Den beste løsningen for ekte kjennere av klassikere og naturlige materialer. Alle vinduene er laget av nøye utvalgt tre av furu, mahogny (Meranti) eller eik.

Profil IV68 Softline

Analogien av IV68 Standard system, med sine egne visuelle verdier. Som i vinduene med IV68 Standart, er denne modellen også laget av furu, mahogny (Meranti) eller eik.

Retro IV68 System

Skjønnhet, raffinement og stilfølelse er perfekt understreket i denne vindusmodellen. Takket være den utsøkte skjøteledningen kan IV68 Retro sørge for at vinduene i XIX-tallet ser ut. I tillegg gir det alle parametrene for isolasjonsegenskaper

Read more

System IV Plus

Dette er en utvidet versjon av System IV 68, hvor kompleks konstruksjon er laget av limt 4-lags tre.

Det adskiller seg ved bredden på profilen 78, 88 eller 92 mm, noe som gir mulighet for montering av 3-lags-vindu som gir utmerket termisk og lydisolasjon.

Read more

Det belgiske systemet

På grunn av sin spesielle og unike estetiske egenskaper, brukes den hovedsakelig i Frankrike, Belgia og Holland. En karakteristisk egenskap ved denne modellen er at vinduene er helt laget av tre. Alt aluminium er erstattet av tre.

Read more

Det skandinaviske systemet

Som navnet selv indikerer og i lys av visuell estetikk, brukes vinduer i dette systemet oftest i skandinaviske land og i England.

Disse vinduene åpner utover, noe som gir økonomien til et operasjonsrom. Takket være dette, forstyrrer ingen gjenstander på vinduskarmen vinduets mekanikk. En sash ramme gir effektiv komprimering i blåsende vær, blir presset mot tetningen, plassert i vindusboksen.

Som et resultat, jo sterkere er vinden, jo bedre er klemmen.

Read more

Unitas-vinduet

Dreievinduet er en utmerket løsning hvor det er behov for rask og hyppig lufting.

En spesiell egenskap ved denne modellen er et glidende system. Den justerbare bremsen holder rammen i en vilkårlig posisjon for ventilasjon. Denne løsningen gjør det lettere ikke bare å ventilere rommet, men også å rengjøre alle vinduer.

Read more

Sash system

Dette er typiske engelske vinduer som er populære hovedsakelig i Storbritannia eller Irland.

Åpning opp og ned, vinduet gir enkel og pålitelig konstruksjon. Takket være denne løsningen får du et ekstra driftsrom på rommet.

Read more

Casement System

Casement – tradisjonelt engelsk vindu åpner utover, noe som gir økonomien til et operasjonsrom. I tillegg til England er Casement-vinduer populære i Holland.

Ekstra natur, på grunn av kulturelle forhold, kan understreke slike elementer som dekorative griller.

Read more

TRÄPROFILS TEKNOLOGI

Lumico fönster och dörrar är producerade av de bästa typer av furu, ek, och exotisk meranti mahogany.

Produktionsprocessen av träprofiler kräver extremt försiktig torking av träet. På Lumico har vi automatiserat den här processen helt och hållet, och kan därmed garantera perfekta resultat.

Användningen av laminerade delar, istället för den hårdträ som tidigare användes, eliminerar problemet med förstörda bitar. En trippel-laminerad del med parallel struktur ger mycket bättre tekniska fördelar än hårdträ av samma form.

Träprofil är konstant utsatta för effekten av atmosfären, som t.ex. fukt och vind, och det betyder att hållbarhet är av största vikt. Våra fönster är tillverkade mer hållbara genom en process av impregnering och en ytlig hinna av lack som består av grundhinna, bashinna, mellanlager och klarlack. För att möta de krav som finns på marknaden så har vi installerat en toppmodern tork och lackeringsverkstad i Europa.

FÖNSTER

Träfönster är mer än bara ram och löv. Dom är ett budskap om din livsstil!

Även om träfönster alltid har varit populära, så har dess popularitet ökat dramatiskt de senaste åren. Det är tack vare det ekologiska tänket, en hälsosam livsstil, och att ha önskan om att vara omgiven av naturliga produkter av den högsta kvalitén.

Dom som tycker om träfönster tycker även om den klassiska stilen, och är även människor som söker ut produkter och lösningar med grund i de bästa polska traditionerna. Lumico kan möta alla kunders förväntningar!

De träfönster som produceras idag är såklart långt från likadans de som producerades för länge sedan, men har behållit samma känsla och eleganta stil, och drar fortfarande blickarna till sig.

Dom är oftast producerade av högkvalitativ furuträ. Andra populära val är ek, och till och med exotiska val som meranti. Våra standard-ramar är producerade av trippel-laminat, och de är torkat på rätt sätt och får därför perfekt statistik. Andra viktiga delar är impregnering, färg och lack.

Normalt sätt så har träfönster en 68mm profil, men vi har tagit det ett steg längre och erbjuder 78mm, 88mm, och t.o.m 92 mm profiler.

De sista tre passar perfekt för kunder som inte accepterar kompromisser, och uppskattar ett fönster som möter kraven av ett passivt, energieffektivt hus. Lumico är del av en elit grupp polska tillverkare av fönster och dörrar, och erbjuder högkvalitativa produkter som är populära i hela Europa.

KARAKTÄRSDRAG

  • 1 Kompatibel med trippel-inglasning, och ger utmärkt termisk och akustisk isolering.
  • 2 Tre packningar formar två luftkammare, vilket ger mer isolering I rummet. Dom ger samtidigt möjlighet till långsam utbytelse av uppvärmd luft.
  • 3 Termiska yttersitsar skyddar ramarna från effekterna av atmosfärisk fukt. Dom släpper ut vatten till utsidan av ramen, och skyddar konstruktionen från overdriven fukt.
  • 4 Komposit-konstruktion gjort av trippel-laminerad trä

Tall

MERANTI

Tall

MERANTI

Färger är endast avsedda för referensändamål, eftersom den faktiska färgen kan variera beroende på träslaget.

HANDTAG

Vi rekommenderar handtag för våra fönster i flera färger utrustad med en lyftmishandlingsenhet som standard.Yttre värmeförseglingar

Termiska yttertätningar i träfönster skyddar ramar mot de negativa effekterna av vädret. De släpper ut avloppsvatten till utsidan av ramen, vilket skyddar konstruktionen mot överdriven fuktighet

Manufacturing process